Отримано сертифікати за курсом «Культура українського професійного спілкування»

Протягом листопада 2020 р. – квітня 2021 р. щочетверга одночасно у офлайн та онлайн режимах проводились заняття за курсом «Культура українського професійного спілкування», активну участь у яких взяли гарант освітньо-наукової програми Економіка, д.е.н., професор О.В. Захарова та здобувач ступеня доктор філософії третього року навчання Тетяна Сахно. Курси відбулися за ініціативи кафедри української мови та загального мовознавства Черкаського державного технологічного університету.

Протягом листопада та грудня 2020 у викладачів та співробітників була можливість дізнатися про важливі, але неочевидні мовні «дрібнички» та позбутися звичних мовленнєвих помилок разом із доцентом Галиною Дядюрою. У лютому та березні цього року фахівець-термінолог Людмила Сидоренко провела серію занять та поділилась найновішою корисною інформацією з української науково-технічної термінології. У квітні слухачі мали можливість потренувати риторичні навички та вдосконалити техніку мовлення із завідувачкою кафедри Оленою Пчелінцевою.

Курси проводилися на безоплатній основі для всіх викладачів та науковців університету. Протягом навчання спікерами було розкрито основні норми та правила вірного користування українською мовою у фаховому мовленні, акцентовано увагу на основних лексичних помилках в наукових текстах, плеоназмах та поширених тавтологіях в наукових статтях.

За результатами навчання 31 травня 2021 р. слухачам було видано відповідні сертифікати за підписом ректора Черкаського державного технологічного університету О.О. Григора.