Круглий стіл щодо обговорення викликів підготовки професійних кадрів для ринку праці України

21 квітня 2021 р. гарант освітньо-наукової програми «Економіка» Черкаського державного технологічного університету д.е.н., професор О.В. Захарова взяла участь у роботі круглого столу «Роль торгово-промислових палат у забезпеченні економіки України професійними кадрами: національний та регіональний вимір», ініціатором проведення якого виступили Торгово-промислова палата України та Інститут професійних кваліфікацій.

Метою круглого столу було обрано обговорення рівня забезпечення економіки України кваліфікованими професійними кадрами в контексті їх кількості та якості, а також аналіз можливостей та механізмів участі регіональних ТПП та її членів у цих процесах на національному та регіональному рівнях.

Спікерами круглого столу виступили Геннадій Чижиков, Президент ТПП України; Ольга Коваль, Народний депутат України, Голова підкомітету з питань професійно-технічної та фахової передвищої освіти Комітету з питань освіти, науки та інновацій; Ігор Гарбарук, Заступник Міністра освіти і науки України; Ярослав Жаліло, Заступник Директора Національного інституту стратегічних досліджень; Родіон Колишко, Директор Інституту професійних кваліфікацій.

Під час зустрічі було обговорено виклики щодо розвитку сучасного трудового потенціалу України, окреслено правові підстави, механізми та напрями формування регіонального замовлення.

Зустріч дозволила зосередити увагу учасників круглого столу на найбільш болючих проблемах ринку праці країни та сприяла сумісному обговоренню викликів підготовки професійних кадрів для потреб економіки України.