Поглиблюємо знання з наукометрії

Протягом 29 березня – 2 квітня 2021 р. д.е.н., проф. Проданова Л.В. взяла участь у серії вебінарів та семінарів з наукометрії, організованих науково-навчальним центром компанії «Наукові Публікації – Publ.Science» на порталі eTutorium задля забезпечення вчених інформацією щодо головних аспектів написання успішних наукових статей та актуальних змін, що відбуваються у цій сфері. Спікер: Єлизавета Батаєва.

Цикл вебінарів складався з 5 блоків: 1) Базис наукометрії. Що? Кому? Навіщо? 2) Головні метрики сучасної науки. 2) Основи Scopus. Проблематика самостійної публікації.3) Основи Web of Science. Проблематика самостійної публікації. 4) Тонкощі наукового консалтингу. Як економити час під час публікації?

Корисний аспект: 1) надання інформації щодо актуальних змін у сфері наукометрії та наукових публікацій; 2) закріплення знань про наукометричні метрики для аналізу власної діяльності; 3) визначення головних аспектів функціонування міжнародних бібліографічних баз даних; 4) аналіз головних етапів підготовки наукових робіт для публікації в найкращих міжнародних виданнях; 5) навички планування власної дослідницької та публікаційної діяльності; 6) розуміння як досягнути визнання в міжнародному науковому товаристві.

За результатами проходження семінарів було отримано відповідний сертифікат.