Занурення у практичні аспекти найкращих практик в рамках тематики наукового дослідження

31 березня 2021 р. здобувач освітньо-наукової програми Економіка спеціальності 051 Економіка Черкаського державного технологічного університету четвертого року навчання Анастасія Вишневська успішно пройшла курс «Відкриті данні для бізнесу» та отримала сертифікат. Даний курс є одним з освітніх серіалів на платформі «Дія. Цифрова освіта».

Спікерами освітнього серіалу були: Катерина Оніліогву, керівниця напряму відкритих даних USAID/UK aid проєкту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS» та Тетяна Гриньова, видавчиня bit.ua, засновниця Kind Challenge, інтернет-підприємиця.

Серіал складається з трьох серій тривалістю 10-12 хв із значною кількістю додаткового корисного матеріалу до кожної серії.

Проходження курсу було здійснено в рамках заключного етапу написання дисертаційної роботи на тему «Формування ринку високотехнологічних стартапів в регіонах України», що дозволило ознайомитися с практичними аспектами та прикладами з найкращих практик в рамках обраної для дослідження тематики. Так, серед іншого протягом курсу було визначено: сутність відкритих даних; надано характеристику цінності відкритих даних для бізнесу; оприлюднено кейси українського та міжнародного бізнесу; оцінено ризики використання відкритих даних; охарактеризовано методичний підхід до встановлення оптимальної бізнес-моделі використання даних в бізнесі.

Набуті під час проходження курсу знання будуть покладеними в основу написання останнього підрозділу третього розділу дисертаційної роботи.