Ознайомлення з можливостями та функціями референс-менеджера EndNote

Аспірант третього року навчання спеціальності 051 «Економіка» Олександр Марченко 10 лютого 2021 р. прийняв участь у вебінарі «Можливості і функції референс-менеджера EndNote». Організатором вебінару є компанія Clarivate Analitycs, а лектром – Ірина Тихонкова, к.б.н., експерт з інформаційно-аналітичних ресурсів та навчання компанії. Вебінар було проведено на платформі Webex.

Вебінар було присвячено бібліографічному менеджеру EndNote, що є найстарішим з наявних на ринку референт-менеджерів. Було розглянуто особливості зручного зберігання, навігації та обґрунтованого використання наукової літератури при написанні наукових робіт, розкрито правила та вимоги до оформлення пристатейних переліків літератури, експорту даних з EndNote при створенні звітів. Надано інформацію, що для передплатників Web of Science існує можливість безкоштовного користування розширеною он-лайн версією.

На вебінарі розкрито питання про швидкий старт, створення, наповнення та впорядкування власної колекції статей, імпорт публікацій з Web of Science, он-лайн бібліотек, пошукових систем, сайту видання, створення запису власноруч, про структуру статті, типи форматів пристатейної літератури і швидке оформлення рукописів за форматом журналу.

Знання, набуті під час вебінару стануть у нагоді при активізації аспірантом публікації отриманих результатів наукових досліджень.