Оновлення знань у сфері корпоративної соціальної відповідальності

У зв’язку з внесенням дисципліни «Механізми розвитку корпоративної соціальної відповідальності» до каталогу вибіркових дисциплін освітньо-наукової програми «Економіка» за Циклом дисциплін універсальних навичок дослідника виникла необхідність у оновленні знань за цією сферою і, перш за все, ознайомленні з найбільш успішними практиками корпоративної соціально відповідальної поведінки українських підприємств. Саме з цією метою д.е.н., професор О.В. Захарова пройшла два доволі ємних за обсягом та корисні за змістом он-лайн курси на платформі Impactorium, ініціатором яких виступила CSR Ukraine, експертна організація Центр «Розвиток КСВ».

Перший курс«Нефінансова звітність»,який побудовано у вигляді презентації представниками українських компаній («Нова Пошта», «Енергоатом», «Ашан», «Астарта», «Кока-Кола») свого практичного досвіду у сфері створення нефінансових звітів. Курс розроблено з метою мотивації інших учасників ділового середовища готувати подібні звіти і висвітлювати досягнення своїх соціальних та екологічних проєктів. Курс складається з 5 лекцій, що поступово розкривають секрети підготовки нефінансового звіту, стратегію, початок та процес його підготовки, а також практичні поради, як комунікувати звіт.

Курс було успішно пройдено 14 квітня 2020 р., про що є відповідний сертифікат.

Другий курс«Корпоративна соціальна відповідальність», було сконструйовано за ініціативи 1+1 медіа та CSR Ukraine та за підтримки соціально-відповідальних компаній Астарта, Делойт, ДТЕК, Енергоатом. Курс складається з 14 тем теорії та практичних кейсів, що охоплюють всі сфери корпоративної соціальної відповідальності та дозволяють сформувати уявлення про основні поняття, інструменти, практики і переваги корпоративної соціальної відповідальності.

Курс було успішно пройдено 29 червня 2020 р., про що є відповідний сертифікат.

Щиро дякуємо за набуті знання і мотивацію до поширення принципів соціально відповідальної поведінки!