Участь у вебінарі «Створіть свою ідеальну статтю за допомогою Writefull»

13 травня 2020 р. д.е.н., професор О.В. Захарова прийняла участь в роботі вебінару «Створіть свою ідеальну статтю за допомогою Writefull».

За сучасних умов для науковця дуже важливою є аудиторія, яка читає його працю, а вірніше її ємність. Розширити аудиторію можна за рахунок написання статей на міжнародних мовах, наприклад, англійській, проте у цьому разі дуже важливим є якість перекладу з української на англійську. Статтю, написану на дуже важливу і актуальну тему, проте безграмотною мовою, мало хто захоче читати. Тому дуже важливо мати під рукою інструменти, які дозволяють легко, зручно та комфортно забезпечити вдосконалення наукового тексту.

Одним з таких інструментів є онлайн-інструмент від Digital Science – Writefull, метою створення якого було розширення можливостей користувачів щодо покращення якості будь-якого англомовного наукового тексту. Writefull використовує мовні моделі треновані на мільйонах журнальних наукових статей, що дозволяє виправляти граматичні помилки, пунктуацію, збільшує словниковий запас.

Опанування означеного інструменту дозволить суттєвим чином підвищить якість англомовних наукових текстів та розширити аудиторію їх читачів.