Триває співпраця ЧДТУ з Проектом ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду»

Триває співпраця ЧДТУ з Проектом ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду»

4-6 лютого 2015 року в стінах Національного університету «Острозька академія» відбулася щорічна зустріч з огляду і планування Мережі партнерських університетів проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду». Черкаський державний технологічний університет  з 2012 року є партнером проекту. На зустрічі  були присутні представники 21 вищого навчального закладу України.

Черкаський державний технологічний університет представляла к.е.н., доцент, доцент кафедри менеджменту Василенко Ірина Анатоліївна, якає співкоординатором співпраці нашого ВНЗ за Проектом. Протягом трьох днів учасники підбивали підсумки діяльності за 2014 р., обговорили план заходів Мережі на наступний рік.

Захід відкрив ректор Національного університету «Острозька академія» пан Ігор Пасічник. У вступному слові він наголосив: «Без історичної пам’яті не зможемо виховати почуття патріотизму в нашого молодого покоління. Ви представляєте виші різних областей. Наше покликання – культурно-освітня місія: ознайомити як українців, так і закордонних гостей з історією та культурою нашої держави».

Пані Олена Рудіч, спеціаліст із розвитку громад проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», підкреслила практичне значення діяльності мережі: «Такі інструменти, як студентські дебати, конкурси кращих студентських наукових робіт, літні школи вже вкотре доводять свою ефективність. Виховання молодого покоління дуже важливе для сталого розвитку нашої держави».

Під час зустрічі учасники обговорили результати роботи 2014 р. Серед досягнень – створення ресурсних центрів на базі університетів та введення у навчальний процес практичних занять для студентів з виїздом у громади. Торік успішно розвивалися такі форми співпраці, як конкурс студентських робіт, дебати та літня школа. Традиційно учасники окреслили план діяльності мережі на 2015 рік. Окрім робочої зустрічі, представники різних університетів України ознайомилися з історією Острозької академії, її унікальною бібліотекою стародруків, відвідали Музей книги.

За результатами конкурсу планів діяльності ресурсних центрів Мережі партнерських університетів проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду» ресурсний центр Черкаського державного технологічного університету, як один з переможців конкурсу, отримав технічну допомогу від Проекту.